De asperge-preisoep is een heerlijke soep om te eten tijdens de overgang van het winterseizoen naar het aspergeseizoen. De soep is zeer eenvoudig te maken en rijkelijk gevuld.
De asperge-preisoep is een heerlijke soep om te eten tijdens de overgang van het winterseizoen naar het aspergeseizoen. De soep is zeer eenvoudig te maken en rijkelijk gevuld.
Schil de asperges en snijd ze verder in kleinere stukken. Stukken van ongeveer 2-3 centimeter.
Breng de bouillon aan de kook en voeg hier de melk aan toe. Laat het zachtjes koken. Zodra het kookt voeg je de stukken asperges toe en laat je deze voor ongeveer 15 tot 20 minuten op een middelhoog vuur goed doorkoken. De bouillon moet niet koken.
Maak ondertussen de prei schoon. Snij de donkergroene bladen eraf en snij de de prei in smalle ringen.
Verhit de olie in een kleine steelpan en fruit hierin de prei voor enkele minuten. De prei wordt hierdoor zachter en kleurt langzaam van kleur.
Pureer de asperges fijn met een staafmixer totdat het een mousse is geworden.
Zodra de prei klaar is voeg je deze tot de soep toe en laat je het voor enkele minuten meekoken.
Voeg de crème fraiche en maizena toe. Roer het geheel goed door elkaar.
Strooi wat peper aan de soep toe.
Voeg eventueel wat zout naar smaak toe.
Serveer de soep. Eet smakelijk!
Alle rechten voorbehouden | Copyright 2016 - 2018 | Recepten.xyz
Volg ons op:
Poeter
19 augustus 2016 @ 17:39
Lekkere soep. Goed van smaak
PetronellaKlaver
20 augustus 2016 @ 17:12
Goede smaak.
Annelies
7 februari 2017 @ 08:27
Een goede soep voor de overgang van de winter naar de lente. Van prei naar asperge. Snel gemaakt ook.