De lekkerste preisoepen

In ieder seizoen van het jaar kan je een heerlijke verse preisoep maken. We kennen immers de winterprei en de zomerprei. Een basis recept voor deze soep is zeer eenvoudig en er zijn zelfs recepten die in minder dan een uur klaar te maken zijn. Wat vooral belangrijk is bij het maken van een preisoep is de keuze aan ingrediënten. Deze moeten goed bij je passen, want het zijn juist de extra ingrediënten die de smaak van de soep maken. Hierdoor komt het ook voor dat je de ene preisoep wel lekker vindt en de andere niet.

Diverse soorten soep met prei

Prei is een fris en licht pittig product dat uitstekend te combineren is met de meest uiteenlopende smaken. Dit betekent natuurlijk dat je ook eindeloos kan variëren met producten in de preisoep. Neem een standaard preisoep recept en voeg hier bijvoorbeeld vissoorten aan toe voor een smaakvolle, gezonde en voedzame soep. Vissoorten die goed met prei combineren zijn garnalen en zalm. Ben je meer een vleespersoon in plaats van een vispersoon? Dan is kip een uitstekende optie voor deze soep. Natuurlijk zijn er ook verschillende kruiden die een fijne smaak toevoegen aan preisoep. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kerrie of paprikapoeder. Ook venkel is een product dat veel gebruikt wordt in preisoep recepten en varianten.

Natuurlijk met ham en kaas

Er zijn maar weinig soepen die niet geserveerd kunnen worden met ham en kaas als het gaat om de combinatie van smaken. Ook als het om preisoep gaat kan je heel goed gebruik maken van ham en kaas, of uitsluitend één van beide. Je kunt blokjes ham direct met de soep mee laten koken en, wanneer de soep in kommen geschept is, wat geraspte kaas laten smelten bovenop de soep. Een andere optie is natuurlijk om stokbroodjes of pistoletjes met ham en kaas in de oven te doen en als bijgerecht bij de preisoep te serveren.


Laat een reactie achter

De volgende HTML tags and attributes kunnen gebruikt worden: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2016 - 2018 | Recepten.xyz

Volg ons op: